Heed Audio Orbit 2 MKII, externe draaitafel voeding

€ 449,00

Status: op voorraad

Levertijd 1-2 dagen

OF
Heed Audio Orbit 2 MKII, externe draaitafel voeding

Heeft u een vraag over dit product?

026 84 878 47info@tweaks4u.comLivechat: online
Omschrijving

Details

Dat hoogwaardige lichtnetkabels en filters een klankverbetering geven is bekend. En dat geldt ook voor platenspelers. De Heed Orbit is een losse platenspelervoeding die werkt op bijna alle platenspelers met een zogenaamde synchroonmotor.

De Orbit is geschikt voor praktisch alle Rega platenspelers en de meeste klassieke Thorens modellen maar ook voor spelers van bijvoorbeeld Linn, V.P.I., Basis, Kuzma, Michell (de oude AC uitvoeringen).

De Orbit maakt een platenspeler praktisch onafhankelijk van het steeds minder stabiele en steeds meer vervuilde lichtnet. Hij wekt zelf opnieuw de benodigde wisselspanning en -stroom op. De 50 Hertz frequentie die de synchroonmotor 33,3 toeren laat draaien wordt `spot on` gehouden door middel van een kristal. De LED in het frontje brandt dan rood. Druk het knopje in en het LEDje springt op groen, terwijl de platenspeler naar 45 toeren sprin(g)t -ook kwarts gestabiliseerd. Gezien er steeds meer audiofiel vinyl wordt uitgebracht in 45 toeren (180 gram) persing is deze voorziening niet alleen een must voor mensen die lijden aan singletjes-nostalgie. Bij de meeste moderne platenspelers is het omschakelen van toerental immers een gedoe met snaar, poelie en plateau. Besluit je daarom tot definitieve ombouw met een `kit` van een ander merk, dan verspeel je de garantie van de platenspeler. De Orbit neemt al deze nadelen weg met een simpele kant-en-klaar oplossing die niet moeilijker is dan het installeren van een stekkerdoos, oftewel: Plug `N Play!

De duidelijke klankwinst zit hem in een volkomen gelijkmatig lopende motor die geen onregelmatigheden en verstoringen uit het lichtnet overbrengt op het loopwerk. Resultaat: een weldadige rust en een inktzwarte achtergrond, met een betere muzikale samenhang en als bonus een meer gedetailleerde weergave en een royaler stereobeeld. Gewoonlijk vormt dit soort aanprijzingen de aanloop naar (en het excuus voor) een gepeperde prijs. Importeur Synfonique denkt, dat 389 euro alleen maar kan meevallen. Wij horen u denken: Oh, dan zal het wel weer uit China komen, of in zo`n DHZ doosje zitten, nietwaar? Allebei mis! Dit fraaie apparaatje wordt gebouwd in Europa, door een firma met 20 jaar audio-ervaring. In 1993 ging men bij Heed zelf audioproducten produceren en sinds 2000 wordt er ook ge?xporteerd, o.a. naar de V.S. Er worden componenten van goede kwaliteit toegepast en de metalen behuizing is afgewerkt in antraciet powdercoating met een chique frontje van zwart acrylaat. De Orbit laat zich ook gemakkelijk inpassen. Hij neemt niet meer ruimte in beslag dan 9,5 bij(ca.) 28 centimeter; hij is 7,5 centimeter hoog.

Reviews

Even geduld...